top of page

Trandafirul Edith este membru al colecției „David Austin Wedding Roses”. În anul 2000, David Austin a început sa creasca trandafiri taiati cu formele si parfumurile trandafirilor vechi de gradina, dar cu viata de vaza a unui soi comercial.

David Austin Wedding

Rose EDITH™

 

David Austin Edith ™ este un trandafir ca niciun altul. Edith ™ este sigur trandafirul care va adauga factorul „wow” la orice nunta, cu florile sale in doua tonuri foarte puternice si parfumul intens fructat, cu note de zmeura si vanilie.

 

Auriul si tonurile calde de piersica din centrul fiecarei flori, contrasteaza cu petale exterioare de roz distinct, cu efect spectaculos. Dand impresia generala de portocala arsa, David Austin Edith ™ este o alegere excelenta pentru nunti cu o sensibilitate boema.

Forma: rozeta cupa

Culoare: auriu cu petale exterioare roz

Numărul de petale: 87

Diametru: 10-12 cm

Parfum: Fructe puternic, cu germeni de smirna

Viata in vaza: 7-9 zile

Crescător: David Austin

Denumirea plantei: Auspluto

Cea mai buna utilizare este după: 5-6 zile

Povestea din spatele lui David Austin Roses

 

David Austin s-a nascut în 1926 la ferma unde a trait toata viata. Este fiul unui fermier si a inceput agricultura inainte de a intra in afaceri la inceputul anilor '60. De la o varsta frageda, a manifestat un interes intens fata de gradinarit.

 

In anii 1940, o copie a cartii lui George Bunyard despre trandafiri vechi i-a dat ideea de a incrucisa soiuri vechi de trandafiri cu soiuri moderne. Trandafirii vechi - adică Gallicas-ul, Damask-ul, albas-ul etc. – disparusera cu totul la acea vreme. Obiectivul sau a fost sa creeze noi trandafiri în stilul trandafirilor vechi, combinând astfel farmecul unic și parfumul trandafirilor vechi cu gama larga de culori si calitatile de infloriri repetate ale trandafirilor moderni. De asemenea, a fost interesat in special sa produca arbusti bine formati care sa faca plante de gradina bune.

 

In anul 2000, David a inceput sa creeze trandafiri taiati. El cauta trandafiri cu forme si parfumuri de trandafiri de gradina vechi, dar care sa reziste in vaza ca soiurile taiate comerciale. Fermele Tambuzi, Rosaprima si Alexandra cresc, printre altele, aceste soiuri pentru pietele de flori taiate ale lumii si testeaza zeci de soiuri noi pentru introduceri în urmatorii ani.

 

David Austin a murit în decembrie 2018. Va fi amintit ca unul dintre cei mai mari creatori si crescatori de trandafiri din toate timpurile, care este responsabil pentru crearea primului brand horticol din lume. Cu peste 240 de soiuri pe numele sau, David Austin a ramas pasionat de dezvoltarea de noi soiuri de trandafiri englezi pana la sfarsit. El a murit stiind ce detine viitorul, dupa ce a planificat si a întreprins urmatoarele incrucisari, care spera sa creeze un nou soi de trandafir ce va fi introdus în noua ani.

bottom of page