top of page

Trandafirul Carey este membru al colecției „David Austin Wedding Roses”. În anul 2000, David Austin a început sa creasca trandafiri taiati cu formele si parfumurile trandafirilor vechi de gradina, dar cu viata de vaza a unui soi comercial.

David Austin Wedding

Rose Carey™

(AUSWEATHER)

David Austin Carey ™ este un trandafir carismatic care radiaza frumusete naturala si se amesteca frumos cu flori de gradina, ierburi aromatice si verdeata.

 

Sustinuti elegant pe tulpini lungi si puternice, trandafirii „Carey” sunt frumosi in toate etapele. Incep ca muguri foarte mari, plumbați, cu petale exterioare roz pal, care se dezgolesc treptat pentru a dezvalui petalele roz roz cu o nuanaa aproape de lavanda. Odata deschise, formeaza rozete clasice, cu multe petale delicate. In plus, fiecare floare dezvaluie un grup de stamine destul de galbene. Trandafirii Carey isi mentin forma timp de o saptamana.

 

Frumusetea trandafirului Carey este asociata cu mirosul delicios. Admirat de expertul în arome al lui David Austin, Robert Calkin, el îl descrie drept un „parfum proaspat roz si cu un indiciu neobisnuit de lemn de cedru”.

 

David Austin Wedding rose Carey ™ este de așteptat să fie o alegere foarte populară pentru nunți și evenimente. Nuanțele sale subtile se îmbină bine cu majoritatea schemelor de culori, deși arată deosebit de minunat atunci când este combinat în buchete și aranjamente cu tonurile pastelate moale ale trandafirilor mult iubiți ai lui David Austin, „Keira”, „Julieta” si „Rabdare”.

Culoare: Roz cu nuanta de lavanda

Numarul de petale: 100

Diametru: 9-10 cm

Parfum: ceai puternic fructat cu note de lemn de cedru

Viata in vaza: 6-8 zile

Crescator: David Austin

Denumirea plantei: Ausweather

Cea mai buna utilizare dupa: 3-4 zile

Povestea din spatele lui David Austin Roses

 

David Austin s-a nascut în 1926 la ferma unde a trait toata viata. Este fiul unui fermier si a inceput agricultura inainte de a intra in afaceri la inceputul anilor '60. De la o varsta frageda, a manifestat un interes intens fata de gradinarit.

 

In anii 1940, o copie a cartii lui George Bunyard despre trandafiri vechi i-a dat ideea de a incrucisa soiuri vechi de trandafiri cu soiuri moderne. Trandafirii vechi - adică Gallicas-ul, Damask-ul, albas-ul etc. – disparusera cu totul la acea vreme. Obiectivul sau a fost sa creeze noi trandafiri în stilul trandafirilor vechi, combinând astfel farmecul unic și parfumul trandafirilor vechi cu gama larga de culori si calitatile de infloriri repetate ale trandafirilor moderni. De asemenea, a fost interesat in special sa produca arbusti bine formati care sa faca plante de gradina bune.

 

In anul 2000, David a inceput sa creeze trandafiri taiati. El cauta trandafiri cu forme si parfumuri de trandafiri de gradina vechi, dar care sa reziste in vaza ca soiurile taiate comerciale. Fermele Tambuzi, Rosaprima si Alexandra cresc, printre altele, aceste soiuri pentru pietele de flori taiate ale lumii si testeaza zeci de soiuri noi pentru introduceri în urmatorii ani.

 

David Austin a murit în decembrie 2018. Va fi amintit ca unul dintre cei mai mari creatori si crescatori de trandafiri din toate timpurile, care este responsabil pentru crearea primului brand horticol din lume. Cu peste 240 de soiuri pe numele sau, David Austin a ramas pasionat de dezvoltarea de noi soiuri de trandafiri englezi pana la sfarsit. El a murit stiind ce detine viitorul, dupa ce a planificat si a întreprins urmatoarele incrucisari, care spera sa creeze un nou soi de trandafir ce va fi introdus în noua ani.

bottom of page