top of page

David Austin Wedding

Rose BEATRICE™

 

Gloriosul trandafir BEATRICE ™ este primul trandafir galben creat de David Austin. Frumos colorat si cu un parfum incantator, este ideal pentru nunti si evenimente de vara.

 

David Austin ‘’Wedding Rose’’ Beatrice este un trandafir unt / crem / galben, de culoare plina.

Numeroasele petale care radiaza din centrul fiecarei inflorescente într-un vârtej liber creaza un aspect natural de trandafir de gradina.

 

Parfumul trandafirului Beatrice are o nota de miere moale și calda, care se transformă într-un parfum de caise fructate cu note de mir.

 

La fel ca multi trandafiri adevarati de gradina, David Austin Beatrice are coloratii diferite. Uneori este galben pur, clar, cu petale exterioare mai palide. În alte perioade ale anului, este cu aproape cu doua tonuri mai întunecat in mijloc, aproape cais si cu petale exterioare mai deschise, galbene.

 

David Austin Beatrice se imbina frumos cu florile de gradina mai rustice si este o alegere foarte populara pentru nunta si evenimente de vara. Se potriveste la fel de bine în aranjamentele de toamna, in special atunci cand este amestecat cu trandafirul de culoarea  caisei - Juliet si cu trandafirul aromat Patience.

 

Avand o durata de viata de 8-10 zile, este ideal si pentru cadouri si aranjamente în casa.

Trandafirul Beatrice este membru al colecției „David Austin Wedding Roses”. În anul 2000, David Austin a început sa creasca trandafiri taiati cu formele si parfumurile trandafirilor vechi de gradina, dar cu viata de vaza a unui soi comercial.

Forma: rozeta

Culoare: unt cremos / galben

Numarul de petale: 83

Diametru: 11-12 cm

Parfum: Puternic, smirna cu note de fructe și migdale

Durata de viata in vaza: 7-9 zile

Producator: David Austin

Denumirea plantei: Auslevity

Cea mai bună utilizare după: 4-5 zile

Povestea din spatele trandafirilor David Austin

 

In cautarea celui mai nou soi de trandafir de gradina taiat.

Crearea unui trandafir nou, frumos este o combinatie de arta cu stiinta si necesita o cantitate imensa de rabdare si experienta. David C H Austin si-a dedicat viata acestei incercari de a crea trandafiri parfumati atât pentru gradina, cat si pentru floristi, in special pentru nunti si ocazii speciale.

Mostenirea sa continua sub administrarea fiului sau, David Junior, care a contribuit esential la ajutorarea tatalui sau in înfiintarea in anul 1992 a unui nou program de crestere a trandafirilor taiati,  pastrand in acelasi timp frumusetea, parfumul si farmecul care au devenit atât de recunoscute și iubite . Primul grup de trandafiri taiati a fost lansat în 2004.

 

PASIUNE ȘI RABDARE

Crearea fiecare soi de trandafir poate dura pana la noua ani si ca majoritatea lucrurilor de o frumusete exceptionala,  poate testa rabdarea chiar si celui mai pasionat crescator de trandafiri. In fiecare an au loc aproximativ 30.000 de incrucisari manuale, producand astfel în jur de 50.000 de rasaduri din care începe un proces riguros de selectie si testare care dureaza noua ani. In cele din urma, doar unul sau doua soiuri vor fi alese pentru a fi cultivate comercial. Selectia este intreprinsa de o mana de oameni, inclusive de insusi David Jnr, ceea ce da nastere aspectului unic al unui trandafir David Austin. La fel ca un costum de designer,  un trandafir tăiat David Austin are un aspect ce poarta semnatura care a devenit instantaneu recunoscuta. In ciuda incercarilor de imitare, niciun alt trandafir nu seamana deloc cu acestia.

 

David Austin Jnr, fiul si directorul companiei din ultimii 25 de ani, a declarat:

 

Tatal meu a fost un om remarcabil. Dragostea lui pentru arta cresterii trandafirului a fost cu adevarat inspirata; Cea mai mare placere a lui era sa vada bucuria pe care trandafirii lui o ofereau altora.

bottom of page